sunnuntai 28. joulukuuta 2008

Joulun jälkeistä elämää


Jaahas, pyhät on syöty kaksin käsin ja tassuin. Lenkkeiltykin on ahkerasti, jotta jaksaa syödä lisää. 

Perjantain metsälenkillä Helmi satutti silmänsä oksaan tms. Eilen, lauantaina, käytiin päivystävällä. Sarveiskalvossa on haava, mutta mitään ylimääräistä silmästä ei löytynyt ja haava ei ole onneksi syvä. Helmille annettiin kipupiikki ja hoidoksi määrättiin silmätippoja seuraavan viikon ajan 6 krt päivässä. Tämä tiuha silmätippatahti tietääkin sitä, että Helmi lähtee huomenna töihin mun mukana, muuten jäisi kyllä tipat laittamatta. Jälkitarkastukseen mennään sitten aikanaan ihmettelemään, millainen arpi simmuun jää. Mutta päivän kysymykseen. Miten saada göötti käyttämään suojalaseja metsässä??? Maavara on niin pieni, ja vauhti infernaalinen.

Eilen käytiin katsastamassa Jurin siskon lapsoset. Saaga eli NuurVikin Yuralria Spirit sai viisi viikkoa takaperin pennut ja Jurista tuli eno. Pennut ovat mahtavia, reippaita, iloisia palloja. Muutinpennut ovat minusta kyllä kauneimpia pentuja, asteikolla "kaikkien rotujen pennut". Sillä aikaa kun me ihmiset syliteltiin pentusia, Juri pääsi seurustelemaan ja ilakoimaan Benjaminin ja Dakotan kanssa. 

Tänään sitten sulateltiin kinkkua Kirkkonummella, kuuden Antimos-göötin ja yhden Svedalan eli meidän Helmin voimin. Hauskaa oli, metsä vilisi taas hapsenkakkiaisia. Yritin tuohon kuvaan tunnistaa kaikki, toivottavasti meni edes sinne päin. Lisää kuvia löytyy täältä!

Olemme saaneet suru-uutisia viime aikoina. Viimeisen kahden viikon sisään on kuollut kaksi siilikasvattiamme kunnioitettavassa, 4v 5kk:n iässä. Syvä osanottomme rakkaan lemmikkinsä menettäneille perheille. "Siilisuvustamme" ei ole enää jäljellä muita kuin Hertta-äiti, joka on jo 5v 3kk.  Hertta on vetreässä kunnossa ja juoksee vielä toisinaan pyörässäänkin.

Ei kommentteja: