tiistai 10. marraskuuta 2009

Tarto KV 7.-8.11.


Kolme päivää vierähti Tartossa kokoonpanolla Tarja, Sirkku, Helmi ja Mooses. Kaupunki muistutti satukirjaa lumisine katuineen ja idyllisine kujineen. Näyttelyiden ohessa ehdittiin syömään luvattoman hyvää ruokaa, piipahdettiin parissa pubissa ja shoppailemaankin ehti. Hotellimme (Barclay) oli aivan mahtava palvelultaan ja sijainniltaan.

Näyttelypaikka oli ok ja näyttelyt hyvin järjestettyjä. Siispä kaikki sujui. Helmi osallistui molempina päivinä. Tulos oli se, mitä toivoinkin eli ROP-juniori ja juniorisertit. Gööttejä oli paikalla viisi kipaletta ja porukasta kuoriutui kolme Eestin valiota ja yksi inttivalio, joten monella on aihetta juhlaan, oikein hyvä näin!

Helmiä tuomaroivat hyvät herrat Henrik Søeborg Tanskasta ja John Muldoon Irlannista. Arvostelut ovat mainiot:

"17 months, good size and proportions, feminine head, correct bite, and pigmentation, correct neck and topline, well angulated, good bone, moves with good drive and balance, excellent coat."

"She's excellent. Lovely moving. Nice head, good expression. Nice dark eyes, nice teeth. Good front, nice topline, good tail set. Showed and moved very well."

Koirilla oli hauska reissu, käveltiin paljon kaupungilla, huoneessa sai leikkiä vapaasti, ja yöt viettivät emäntien kainalossa (välillä minulla oli koira molemmissa kainaloissa, mutta herättyäni palautin Mooseksen aina Sirkulle :). Helmi douppasi itseään lutkuttamalla Mooseksen suurehkoja korvalehtiä - mistä moinen tapa, mutta se on tehnyt sitä aina... Molemmista koirista kuoriutui fiinejä kaupunkisessejä, vaikka eivät ennen ole moisella kaupunkilomalla olleetkaan.

Ajomatkat menivät tosi hyvin, ehkä suurin yksittäinen syy siihen oli että Sirkku ajoi. Minä olin karttamestarin ominaisuudessa tulostanut meille melkoisen hauskat Atlakset. Mulla oli Tallinnasta karttaa semmonen max. 2 km pätkä, ja Tarton päässä tulostettua karttaa löytyi kilometri. Loput 170 km vedettiin arvalla, ilman eksymisiä ja kolareita. Wow.

Tartoon varmasti palataan joskus. Kiitos hauskasta ja rentouttavasta lomasta Sirkku ja Mooses!

Kolmen viikon päästä Sillamäessä ratkeaa, tuleeko Helmukasta Eestin ja Liettuan juniorimuotovalio, peukkuja ja kannuskynsiä saapi pitää pystyssä, että näin kävisi :).

Ps. Rakas matkatoverini Sirkku tyhjensi pajatsonsa tänne. Nasakkaa tosiasiaa meidän reissusta.

1 kommentti:

Lotta&Kapu kirjoitti...

Upeaa Helmi! Onnea hienosta näyttely menestyksestä.