lauantai 18. kesäkuuta 2011

Riihimäki Kr 18.6.2011 / We had an amazing day in Riihimäki Show, both Juri and Helmi BOB!

Tänään oli näyttely kotikulmilla. Olin ilmoittanut mukaan Jurin ja Helmin. Tämä oli ensimmäinen kerta kun molemmat koirani olivat samassa näyttelyssä. Draama alkoi siinä vaiheessa kun aikataulut julkaistiin; muutti ja gööttikehä oli laitettu alkavaksi samaan aikaan. Mutta tästä selvittiin säikähdyksellä kun Nea lupasi saapua esittämään Helmin. Toinen hieman perhosia vatsanpohjaan kerännyt asia oli se, kun Juri ei ole vuoteen ollut missään koiratapahtumassa. Mutta mitä vielä. Juri oli näyttelyssä kotonaan kuin kala vedessä :)!

Helmi pääsi ensin framille. Tuomarina gööteillä oli tanskalainen Hanne Laine-Jensen. Kuikuilin parin kehän päästä, miten Nealla ja Helmillä sujuu yhteispeli. Helmi meni Nean kanssa tosi upeasti ja iloisesti. Se selvästi nautti uudesta handleristaan! Oli tosi kiva nähdä koirani esiintyvän välillä jonkun toisen kanssa. Ihmisten päiden yli kurkkiessani ymmärsin, että nyt taisi tulla paras narttu -kehän voitto. Siellä minä hypin itsekseni tasajalkaa ja taputin, kun kun Helmi oli lopulta Rotunsa Paras.

Sitten olikin jo Jurin vuoro. Juri rakasti tänään esiintymistä yli kaiken. Se esiintyi hyvin rennosti ja suvereenisti. Ravit ja seisonnat meni tosi upeasti. Seisomista Juri säesti iloisella ulvonnalla, minua hymyilytti aikalailla kehässä. Eihän niin iloisesti esiintyvää epeliä voi vakavalla naamalla katsella.. Ystäväni oli laskenut kehän laidalla, että Belgialainen tuomari Petrus Roosenbom juoksutti koiria paras uros -kehässä kokonaiset kuusi kierrosta. Liikeitä katsottiin tänään todella tarkkaan. Todella hyvä!! Onhan kyseessä työkoirarotu. Juri oli lopulta paras uros. ROP-kehässä taisi riittää kolme juoksukierrosta. Juri oli lopulta rotunsa paras, ja minä varmasti näyttelyn iloisin näytteilleasettaja!

Ja ihan kuin Oscar-gaalassa, nyt on kiitosten aika ;). Kiitokset tästä upeasta päivästä molemmille rakkaille koirilleni. Nealle ja Niklakselle kiitokset avusta Helmin esittämisessä ja hoitamisessa. Appiukolle kiitos roudausavusta ja anopille kiitokset Riia-tyttömme hoitamisesta. Tiinalle ja Jarille kiitokset tsempistä ja kuvaamisesta. Ja tuomareille kiitokset upeista arvosteluista!

Helmin arvostelu:
Excellent balance. Strong ribcage. Excellent head and expression. Strong, wellcarried neck. Good topline and tailset. Well angulated front and rear. Lovely free movements. Good coat.

Jurin arvostelu:
5 years old. Big & strong. Sobel&white strong male head with wide skull, good ears, with typical mask. Brown eyes. Scissors bite. Strong neck. Straight back with high tail. Good angulations. Very deep chest. Strong bone. Very good substance. Healthy coat. Typical feet. Moves easily with strong push and long steps. Snow nose.

Tässä Sinikka Karjalaisen ottamia kuvia sateisesta ryhmäkehästä. Paljon kiitoksia!

Helmi vihaa sadetta yli kaiken. Mutta tässä kuvassa se ravaa Nean edellä remmi kireällä ja hienolla draivilla, kaatosateessa! Loistavasti handlattu :)!!

Ei kommentteja: