torstai 11. elokuuta 2011

Gemma 14 viikkoisena

Ja tässä taas tuoretta kuvapäivitystä neidistä. Kuvat on otettu ihan tuossa pihallamme, keksimme sieltä hyvän kiven missä poseerata.

Muutama sana Gemman luonteesta, nyt kun siihen on viikkojen varrella tullut perehdyttyä. Gemman luonne tuntuu olevan kohdillaan, emme kertakaikkiaan voisi olla tyytyväisempiä. Se on todella itsevarma, ja uskoisin sen olevan aika kova koira (täytyy viedä luonnetestiin se sitten muutaman vuoden kuluttua). Gemma on utelias, menee mihin vaan, eikä pelkää mitään. Katsoin suu auki, kun se 7-viikkoisena meni pissalle parin metrin päähän käynnissä olevasta sirkkelistä, naulapyssyn säestäessä hieman kauempaa (pentu tuli siis keskelle autotallin rakennusprojektiamme, heh).

Se ei kuitenkaan ole hömelö, vaan miettii aina ensin, ennenkuin suinpäin syöksyy mihinkään. Itse asiassa se on mielestämme kovin älykäs. Siitä selkeästi näkee, että lanttu leikkaa ja koko ajan aivoissa raksuttaa. Ihan eri tavalla kuin Helmillä, joka on niin perus paimen kun olla voi. Karrikoidusti voidaan sanoa, että Helmille riittää se, että ihminen ajattelee hänen puolestaan ja hän toteuttaa täsmällisesti mitä pyydetään.

Gemma rauhoittuu tosi hyvin ja jää mielellään yksinkin lepäilemään. Vaikka se on hyvin laumasidonnainen, niin yksin ollessa ei paniikki yllätä, vaan se luottaa että muut palaavat kyllä aikanaan. Olemmekin ihan tarkoituksella opettaneet sille yksinoloakin, että osaa olla erillään koiralaumasta ja meistä ihmisistä, kun tarve niin vaatii.

Niin ne viikot vaan vierii, että ensi viikolla mennään jo pentutokoon. Aika nuorena juu, mutta Helmin kanssa opin että nuorna vitsa väännettävä. Yhteistyöstä tulee tosi tiivis, kun sen aloittaa aikaisin. Göötti sen kyllä älykkäänä ja uutterana rotuna kestää. Ainakaan Helmillä ei ollut minkäänlaisia keskittymisvaikeuksia, vaikka menin sen kanssa tosi nuorena koirakouluun. Enkä usko että tälläkään epelillä on. Mutta siitä faktaa tiedossa sitten myöhemmin :).

Mutta nyt niihin kuviin, tässä 14-viikkoisen figuuria.

Ei kommentteja: