sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Helmi VSP Porvoossa / Helmi BOS in Porvoo show

Kuvat:Anski Hautala


ROP/BOB: Bodeneis Carr Calgary ja VSP/BOS: Svedala Oyster Pearl.
Tuomari/Judge: Liz-Beth Carlson Liljeqvist.
Kuva:Anski Hautala

Tänään suuntana oli Porvoo ja kaikkien rotujen näyttely. Olin jo monta vuotta halunnut mennä Porvoon näyttelyyn, mutta vasta nyt sain asian järjestymään. Tuomarina oli ruotsalainen Liz-Beth Carlson Liljeqvist. Gööttejä oli ilmoitettu 17. Linja oli aivan supertiukka ja vain neljä koiraa sai SA:n. Helmi oli yksi heistä ja olikin sitten paras narttu ja VSP. Vähänkö olin otettu, iloinen ja innoissani!

Otin myös Gemman mukaan ihmettelemään näyttelytouhua. No, hetken se jaksoi ihmetellä, ehkä 15 minuuttia. Sitten se olikin jo asian kanssa sinut. Gemma tutustui mielellään muihin göötteihin, sekä shoppaili pantoja itselleen ja Jurille :). Erityisesti nuori neiti, Tulikäpälän Saara Savusukeltaja, oli kivaa leikkiseuraa. Gemma jaksoi hienosti koko reissun. Oli oma itsensä, eli uteliaan valpas, mutta rauhallinen. Pidin sen häkissä sen ajan kun olin Helmin kanssa kehässä. Hyvin jaksoi odottaa.

Kun pääsimme kotiin, ajattelin että Gemma on varmaan hurjan väsynyt. Mitä vielä. Se otti pienet nokoset, ja tuossa illansuussa katselin kun se taas askarteli rakkaiden keppiensä kanssa pihalla. Huomasin myös, kun se käveli kahden metrin päässä Rikun perässä, joka veti sellaista isoa kattopellin palaa soraa pitkin. Ääni oli aivan hirveä, mutta sehän ei Gemmaa lannistanut. Uteliaana ja reippaana tyttönä se tepasteli perässä ja tarkkaili tilannetta. Kotitekoinen luonnetesti :).

Nyt muuten tuntuu, että Helmi taitaa jäädä pidemmälle (erittäin ansaitulle) näyttelytauolle. Sen kanssa on kierretty aika paljon Suomessa viimeisen kolmen vuoden aikana. Jos jatkossa kävisin sen kanssa harkitusti ulkomailla ja kotimaan erikoisnäyttelyissä tottakai aina. Eli nyt taidan ns. "aloittaa alusta", Gemman kanssa.

Ei kommentteja: