lauantai 28. huhtikuuta 2012

Helmin uutisia: jalostustarkastus ja pentuasiaa

Jalostustarkastus:
Helmi jalostustarkastettiin gööttiyhdistyksen virallisessa jalostustarkastuksessa maalikuussa. Tarkastajina toimivat Ruotsista Ewa Sundin ja Karin Jonstad. Helmin kokonaisarvio oli: "Erinomaista tyyppiä, hyväksytään jalostukseen".

Tarkastus oli perinpohjainen. Ainut seikka mistä tarkastajat kävivät enemmän keskustelua/"debattia", oli Helmin sukupuolileima. Helmi on suuri, komeankokoinen gööttinarttu (korkus 33cm, pituus 50cm, rinnansyvyys 19 cm, ja paino tarkastushetkellä 13,6 kg). Edestäpäin se kuulemma on hyvin narttumainen, mutta sivuprofiilissa voisi mennä uroksesta toisen tarkastajan mielestä. Lopputuloksena päätyivät kuitenkin onneksi siihen että sukupuolileima on oikea ja riittävä :).

Astutus:
Helmi on nyt astutettu Viljolla eli Nordville Amorilla. Ultraan mennään toukokuun puolenvälin jälkeen, joten sitten saadaan tarkempaa tietoa tilanteesta. Jos pentuja on tullakseen, niin kesävauvat syntyvät kesäkuun puolessa välissä. Pennuista innostuneet voivat olla yhteydessä Jariin (Jari Mäki, Kennel Nordville). Tämä yhdistelmä on minusta äärimmäisen sympaattinen. Molemmilla vanhemmilla on ihanat, "helpot" ja sosiaaliset luonteet. Ulkomuodollisesti erinomaisen rakenteen omaavia gööttilöitä ovatten molemmat :).

Helmi ja Viljo viihtyivät tosi kivasti yhdessä, niistä tuli oikein hyvät kaverukset. Helmi viihtyi myös tosi hyvin Jarilla, kiitokset vaan tytön erinomaisesta hoidosta siihen suuntaan :)!

Jalostustarkastetut koirat myös kuvattiin yhdistyksen toimesta, kiitokset Sari Pitkäselle, ja kuvaaja Jonna Simoselle. Tässä hyvät kuvat Helmukasta.
Ei kommentteja: